Ontslag met wederzijds goedvinden
-Indien uw werkgever de arbeidsovereenkomst wil beeindigen kunt u besluiten mee te werken aan uw ontslag. Hiermee voorkomt u een ontslagprocedure via het UWV of de kantonrechter.
Indien u met uw werkgever afspraken maakt omtrent het beëindigen van uw arbeidsovereenkomst dient u rekening te houden met de opzegtermijn. U heeft 2 weken bedenktijd om op uw akkoord terug te komen.
De arbeidsovereenkomst kan op 2 manieren beëindigd worden:
- Ontslag met wederzijds goedvinden: samen met uw werkgever gemaakte afspraken over een eventuele ontslagvergoeding wordt vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst, de vaststellingsovereenkomst. U krijgt geen transitievergoeding.
- Opzegging met instemming: dit is een eenzijdige opzegging door uw werkgever. U dient hier schriftelijk mee akkoord te gaan. Uw werkgever betaalt u bij het einde van uw dienstverband de wettelijke transitievergoeding. U dient dan langer dan 2 jaar in dienst te zijn geweest.U heeft vanaf de eerste dag van uw dienstverband recht op een transitievergoeding. U mag binnen 2 weken schriftelijk op uw akkoord terugkomen. Uw werkgever dient u binnen 2 dagen na uw instemming schriftelijk te informeren over deze termijn. Doet hij dit niet dan heeft u 3 weken om op uw akkoord terug te komen
Teken geen vaststellingsovereenkomst tijdens de eerste 2 jaar van uw ziekte of in andere situaties met een opzegverbod. Tekent u toch dan heeft geen recht op een WW- uitkering of ziektewetuitkering.
Neem gerust contact op met mr. Betül Kahraman om uw situatie te bespreken..